+ Do you ever wonder what your life looks like through someone else's eyes?
Hi, I'm Int. Age 19. I do love arts and cats. Also a coffee,chocolate chip cookies and Harry Potter obsessed. I blog about what i loved to and sometimes my writing got lost from radar, so if you find it awful that makes your blood boil, just let me know.
blog name: int.co
online:
of:
owner: int.
followers: ++
Monday, December 14, 2015 at 5:59 AM with 1 comment(s)
SAYIDAH



Hohoho sorri sangat intan sebab buat entri dekat dalam blog kau . Kita share blog boleh tak? Susah nak edit blog sekarang sebab aku tak ada laptop :( . Jom nangis jom hahahaha .

Dengar citer tahun depan aku nak masuk umur 18 dah . Nak jerit ke menangis ke atau gembira ? As what i think , aku tak rasa gembira sebab dah masuk alam remaja yang sikit lagi nak dewasa . Banyak lah dugaan cabaran halangan dan masalah yang aku hadapi . Masalah manusia zaman sekarang ni suka fikir pasal jodoh dan tak mustahil aku pun terjebak dalam masalah tu . Berlaku sekarang . Sibuk fikir soal jodoh tapi amalan pun tak cukup . But its okay , selagi masih boleh kawal perasaan ni tak pelah kan . Aku bukan taksub sangat nak tahu siapa jodoh aku nanti apa semua . Sifat negatif tu . Sayidah , matangkan diri anda !

     Aku tak tipu , kadang kadang aku terfikir aku akan dapat lelaki macam mana? Dengan perangai aku yang jelik ni , ada ke lelaki nak? Macam kakak aku , dia dah kahwin dan aku memang tabik dengan suami dia sebab baik ! Memang ciri lelaki yang aku nak . "Sedah , kau muda lagi . Jangan berangan nak dapat lelaki hensem la apa semua" , tu yang aku cakap dekat diri aku . Tapi apa boleh buat  , hati aku lemah . Hahahaha , pantang nampak orang sweet lebih2 lagi yang dah kahwin mulalah aku berangan hmmm.. Dan ada kawan aku ni , aku rasa dorang bercinta , bercinta jarak jauh lepastu tak show off macam budak2 lain . She never post her lover pic even one and he also do the same thing . Aku jeles sebab dorang ni sweet . That boy suka bagi dia ayat semangat , masuk air ! Both of them were my friend . Bagi aku dorang ni cutest couple sebab tak lebih2 macam budak2 lain .
Memang aku harap dorang sampai ke jinjang pelamin . Benda paling kelakar sekali dekat diri aku "Ala , bila turn aku nak ada crush yang suka aku jugak? Yang betul2 suka aku!" Is that funny right? Bila difikirkan balik , no need lah , sekarang aku rasa cukup gembira hiburkan hati keluarga dan kawan2 aku . Aku suka kalau kawan aku cerita pasal orang dia suka dan support dorang dari belakang . Aku happy !


Now , aku cuma berkawan dengan dua orang lelaki . Sorang Imran , sorang lagi Jumie tapi aku tak nak lah rapat dengan sorang tu sebab aku rasa tak manis lah hahaha ! Jumie ni aku suka kawan dengan dia sebab selesa . Even aku ni annoying dengan dia , dia layan je . Sometimes i ask myself  "Do you like Jumie?" sebab selesa sangat kawan dengan dia . Masuk air dan kalau aku mengadu , dia selalu selitkan nasihat . Walau aku dengan dia tak pernah kawan depan2 dia boleh tahan kerenah aku . But aku cuma anggap dia kawan .





Aku tak nak overacting dengan hati sendiri , jujur aku selesa berkawan . Sekarang ni aku banyak layan drama sweet2 T.T dan apa aku mampu buat , aku minat ramai artis uwarghhh hahahaha i am back to my oldself and i am really proud .

Pstt , intan ! Bila kita boleh hang out ni? Dah la tahun depan tak dapat jumpa kau :'( Pathetic right? Ok bila lah boleh jumpa lelaki idaman kan xD ? Yang sederhana kacak , yang suka pakai topi , tinggi dia 170 cm , yang suka senyum , yang macam calum , macam victor , yang suka kucing , yang kemas , bergaya lepastu anak mak , pandai daripada aku , hormat perempuan , pandai jaga hati aku HAHAHAHA OK DAH BERHENTI BERANGAN !


"Tonight the stars were falling and for each one  I saw I wished you love me back."

Jumpa lagi. Anyeong.




1 Comments:

Blogger Aqilah Kwangsoo said...

Banyakkan doa. Jodoh tu urusan Allah.

January 19, 2016 at 1:35 AM  

Post a Comment

A few nice words can help a person more than you think.