+ Do you ever wonder what your life looks like through someone else's eyes?
Hi, I'm Int. Age 19. I do love arts and cats. Also a coffee,chocolate chip cookies and Harry Potter obsessed. I blog about what i loved to and sometimes my writing got lost from radar, so if you find it awful that makes your blood boil, just let me know.
blog name: int.co
online:
of:
owner: int.
followers: ++
Sunday, January 17, 2016 at 12:14 AM with 0 comment(s)
 



Hai and assalamualaikum. Huarghhh lama dah tak update post baru pehh dah new year dah pun haishh. Eh, so dah 18 ni lahhh hahahahaha sadisnya. Tapi lek dulu, hari ke-5 bulan 4 baru declare jadi 18.
Hahaha nampaknya those 2 latest post bukan Qillah yang taip, tapi Sayidah si busuk.masam.co .
Tak kisah pun lah kalau dia nak share blog. Haha tapi nampaknya dia byk speaking lah hahaha mementang lidah matsalleh.


Ok, act Qillah ade merangka nak buat satu projek puihhh. I decided to do an online bussiness hoyeahh. Bisnes shawl labuh or whatsoever yang berkaitan dengannya. Main concept dia, labuh dan menepati syariat. Lol, nowadays banyak tudung yang pendek lahh then bila org pakai langsung tak cover dada *astaghfirullahal'azim*  .


But, semua ni masih dalam proses haha. Well, kita kene ade nama bisnes kita sendiri kan. So, masih planning lah. Setakat ni baru ade berapa helai kain tudung je, and Qillah ingat nak try marketing kat family dulu, makcik, sedara, sepupu,sepapat haha then kalau dorang komen yang bebaik, why not kita proceed terus kan niat murni kita tuh haha. Lagipun, life as a student ni banyak guna duit hmm takkan nak harap parents je yang support kan. Kasihan wehh. Dahlah diri ni asik nak menyusahkan je huaaaa. So, from this business, i can earn my own pocket money in sha Allah.
Oh ye, Qillah sambung form 6, amik STAM (SIJIL TINGGI AGAMA MALAYSIA) . Setahun je, then kira dah habis dip lah ehmmm. In sha Allah, kalau takde aral melintang, Qillah akan concentrate sepenuhnya pada online bussiness lepas abis exam MUET bulan Nov nanti. May Allah ease everything, amiin.





Yayy, these are some of my shawl collection yet i dont know sama ada nak terus jual salah satu yang ada dalam gambar ni or beli kain baru and buat tudung baru hahahaha ok hambar.
Takpelah, kita cuba jelah mana nak tahu kot kot murah rezeki ada yang berminat lol. Oh ye, yang tulisan tu dia punya warna lah.
Ok, i bet mesti ada yang curious labuh mana shawl tuh. Hold on.



Spring Green



Orange Red



Pink



Hot Pink



Light Slate Gray



Kira bestlah sebab boleh gayakan macam2 stail, nak lilit sini, pin situ, kelepet sana, lipat sinu, just do it sebab nobody cares lol. Akhir kata, selagi boleh kita kene ikhtiar utk beli pakaian yang tutup aurat, baru Allah suka. *ingatan untuk diri sendiri juga* .


"Nothing that's worthwhile is ever easy, remember that."


Sekian, hamba hina, banyak dosa
                      

Labels:



0 Comments:

Post a Comment

A few nice words can help a person more than you think.